fredag 26 juni 2009

Iran i skymundan och The King of Pop

Den senaste tiden har aktiveteten på Twitter för folket i Iran och dess strid på regimen varit högaktuellt, hela världen har engagerat sig på olika sätt men idag kom ett trendbrott. Nyheten om Michael Jacksons död sprider sig som en löpeld på nätet och Twitter formligen översvallas av de som redan nu saknar The King of Pop (Wikipedia har just uppdaterat Michael Jacksons biografi.... undrar hur länge det dröjer tills de traditionella uppslagsverken gör det?)Vad gäller Michael Jacksons död så kommer det att bli intressant att följa efterdebatten som definitivt kommer att handla om frågan om han verkligen är dör. Redan april 2005 spreds ett rykte om att han avlidit och det handlar bara om en dag eller två innan vi kommer att få se sådana inlägg även denna gång. Vi minns Elvis Presley och huruvida han dog eller inte är för många fortfarande oklart...det är väl det som just karaktäriserar en legend...man blir odödlig även när man dör.

Iran då? Kommer fokus åter att hamna på Iran? Kanske är det inte exakt samma människor som engagerar sig i dessa två vitt skilda händelser eller också kan man göra två saker samtidigt: dvs. att vara engagerad samtidigt som att sörja legenden. Men det är viktigt att engagemanget på nätet för Iran fortsätter...och även att andra oroshärdar lyfts upp för oss som annars famlar i okunskap och ovisshet.

Livet fortsätter och vårt jobb är att engagera oss på alla plan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt för att om möjligt bidra till en bättre värld. Någonstans i Jacksons texter finns även detta budskap (Man in the Mirror - Spotify-länk till låten. Finns även med i klippet nedan)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar