söndag 13 oktober 2013

Angående Googles nya användarvillkor


Ni har kanske sett denna längst uppe på Googles söksida, men vad betyder det?
De nya användarvillkoren i Google som infördes den 11 november är till primärt för Google. Google vill nyttja våra bilder och namn för att visa upp dem “Så att dina vänner, familj och andra kan se din profil namn och foto, samt innehåll som du rescenserat, delat eller de annonser du har +1” (Kursivt: Googles text)
Det hela är till för att Googles annonser ska bli mycket bättre och mer individanpassade (til fördel för Google givetvis). Det hela kan också kännas rätt så besvärande utifrån integritetsperspektiv.
Det går dock att välja bort. Det krävs bara två klick dessutom vilket kan vara värt att lägga tid på. Om du vill stänga av denna funktion som Google nu infört gör enligt följande:
  1. Logga in på ditt Google-konto om du inte är inloggad.
  2. Gå in under Googles godkännande (klicka på denna länk).
  3. Avmarkera kryssrutan. Om det inte är redan är avmarkerad. Se bild nedan
  4. Klicka på Save/Spara