tisdag 18 december 2012

Enbart nöje: Video är kul

Tänkte tipsa om två olika videoappar som gör det lilla extra. denna blogg brukar inte primärt fokusera på appar men gör såhär i juletid ett litet undantag.

Den första appen är ytterligare en innovativ sådan från Smule som tidigt släppte den mycket populära musikappen Ocarina. Nyligen så lanserade Smule appen Strum som är en app för iPhone där man spelar in en kortare musikvideo med både film och musikeffekter. Ett exempel på detta ser ni t.ex. nedan där jag spelat in min dotter:
Appen är oerhört enkel att använda och den har flera filter/effekter som är gratis att använda, just den som ni ser ovan är dock ett filter som jag köpt till. Varför inte göra din personliga julhälsning lite roligare?

Den andra appen är Vyclone (denna är också tyvärr endast för iPhone) som enligt skaparna bakom denna beskriver som en social video plattform. Det som är kul med denna är att flera personer kan filma samma sak samtidigt och sedan klipps dessa filmer ihop automatiskt till en enda film. Se film nedan:Däremot ser jag stora möjligheter att nyttja Vyclone i skolan i samband med att man ska presentera någonting, vi går raskt från en-kamera produktioner till flerkamera på ett mycket enkelt sätt.

Så...nu finns alla möjligheter till att skapa fantastiska julkreationer som ni kan plåga era nära och kära med.