onsdag 29 maj 2013

Hur du får din tonåring att sluta med sociala medier

Det finns fortfarande en stor oro och i viss mån tröghet i vad sociala medier innebär för unga och vilken styrka många av de sociala medierna har inte minst för att bygga självförtroende samt skapa möjligheter för att testa sina tankar och idéer i olika sammanhang. Ofta när man säger just detta så får man motargumentet..."men det är ju farligt också". Visserligen sant men vad är inte farligt? Frågan är hur vi skall förhålla oss till detta? Nu slår jag in öppna dörrar för många av er som läser denna blogg och är insatt i hur sociala medier fungerar kan hantera detta och resonera vettigt om vad nätkulturer innebär.

Men för de vuxna som känner att man inte vill tillåta sina unga hålla på med sociala medier så har jag gjort en infograf som visar på alla faror samt vilka (vilket) sociala medier som man kan tänka sig att ens tonåring får hålla på med.

Infografen ser ni nedan och får definitivt spridas till alla som vill ha tips på hur man får sin tonåring att sluta upp med detta hemska. ( Ni når även bilden nedan via denna länk på Piktochart)Om det är någon som till äventyrs tar detta inlägg på allvar så hoppas jag att ni även läser följande. Vi är bara i början av en utveckling som kommer att omfatta oss alla, unga som gamla och vi måste lära oss att förhålla oss till denna utveckling istället för att förbjuda eller förhindra. Kommunikation mellan vuxna och unga är alltid en bra idé och skall utvecklas...i alla kommunikationsformer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar