torsdag 16 december 2010

Föreläsning i lärarprogrammet imorgon

Någon gång per termin får jag möjlighet att föreläsa i lärarprogrammet på högskolan Dalarna. Ett tillfälle som jag uppskattar enormt varje gång, dels för att det är så stimulerande och roligt att få föreläsa för denna grupp, dels för att det finns så mycket att tala om vad gäller uppväxtvillkor, pedagogisk utveckling med stöd av IT och den förändrade lärarrollen. Problemet är att jag bara har två timmar på mig, jag skulle ju behöva en vecka.

I vilket fall...för den som inte har annat för sig så är det helt OK att följa föreläsningen genom att gå in i föreläsningssal 5 i högskolan Dalarnas videochat (länk), ni kan gärna ställa frågor men jag kan nog inte svara på alla. Föreläsningen startar klockan 10 och slutar 12.

Vi ses kanske imorgon, för egen del så längtar jag och det är inte ofta man längtar nuförtiden.


7 kommentarer:

 1. Bästa föreläsningen den här terminen :D

  SvaraRadera
 2. Stort tack...det gör mig lite bekymrad dock med tanke på min lite kaotiska föreläsningsstil. Men det värmer verkligen.

  Allt gott

  Janne

  SvaraRadera
 3. Karin Brunnegård17 december 2010 14:19

  Oj, spännande att ha helt öppet sända föreläsningar. Använder ni det mycket? Jag gissar att jag har några studenter i Skellefteå som skulle bli mycket glada om vi hade så.

  Jag var ju tvungen att testa att klicka på sal 5 fastän du var färdig och där pågick annan intressant föreläsning. Ingen särskild inloggning utan bara att välja ett namn och lyssna.

  SvaraRadera
 4. Fick precis reda på att det finns elutag under varje stol i varje föreläsningssal på högskolan så nästa gång tar jag datorn med mig :D

  SvaraRadera
 5. Det var mer än vad jag visste så det var en god nyhet. Klart att datorn ska med :-)

  God Jul på dig anonyme vän

  SvaraRadera
 6. Hej Jan. Kollade just på din föreläsning som ju ligger sparad i Fronter. Det var en mycket intressant föreläsning som till största del bekräftade mina egna åsikter angående den ökade digitaliseringen i samhället och hur vi skall hantera denna. Det var otroligt skönt att höra någon äldre med förmågan att ordentligt sätta sig in i det paradigmskifte som nu accelererar och förstå ungdomen av idag.

  MVH student Högskolan Dalarna

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym
  Kul att föreläsningen var någorlunda sevärd, problemet som jag ser det är egentligen...hur ska vi inte kunna se det som behövs göra inom skolan med stöd av IT idag. Det borde fler förstå för om vi inte gör det så kommer vi obönhörligt efter på alla plan i skolan.
  Tack för din goda feedback...det är bara ut och förändra :-)

  SvaraRadera