fredag 17 december 2010

Har bloggandet nått sin "peak"

Pew Internet and American Life Project lanserade i sin senaste rapport statistik som visar på att den kritiska gruppen som bloggar nu verkar ha nått sin peak, det innebär att bloggandet i åldern 18-33 har minskat något samtidigt som de äldre fortfarande bloggar alltmer. Visserligen så ligger vi som är lite äldre ofta lite efter den yngre generationen så kanske når även denna grupp snart sin topp.

Wired´s Ryan Singel skriver följande och menar att bloggandet alltid har varit svårt att definiera, "other than from a simple technical perspective: Any web publication that publishes information easily in reverse chronological order is a blog." But the "spirit" of blogging, one that encourages everyone to express themselves online, lives on in a variety of other ways - "blog-like things,".

Bloggen är alltså inte död men vi får se om det nått sin topp. Det är kanske så att man nu anser att bloggandet är för långsamt precis som e-post, det är ju därför Facebook integrerar mail (eller det man kallar en meddelande funktion) i Facebook då man vill som deltagare där kunna nå varandra snabbt. Varför gå till en mail-tjänst för att sända ett mail till någon i Facebook när man ändå kan göra det i Facebook?

Alltid svårt med förutsägelser så vi får väl helt enkelt se om vi kommer att blogga mindre :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar