måndag 20 december 2010

Låna böcker på biblioteket till iPad och iPhone

Något som jag sett fram mot är att kunna låna böcker på biblioteket för att sedan läsa dem på iPad. Det har tidigare inte varit möjligt men nu går det även om inte iBook nyttjas för detta. Problemet är att man tidigare inte haft någon lösning för att läsa e-böcker från eLib men med "appen" Bluefire Reader så funkar det faktiskt mycket bra.

För att låna böcker krävs tre saker:
 1. Ett lånekort på ditt lokala biblioteket samt att biblioteket ger möjlighet till att låna ut e-böcker (vilket de flesta bibliotek gör idag)
 2. Ett Adobe-ID för att kunna läsa bibliotekets e-böcker.
 3. Programmet Bluefire Reader
Gå sedan in på eLib och se om ditt bibliotek är kopplat till eLib. Välj sedan en bok och ange ditt biblitekeskortsnummer. Välj formatet epub till iPhone, till iPad funkar både ebup och pdf men epub är att föredra. Klicka på "hämta hem" bok och sedan på länken som dyker upp. Klicka sedan: "öppna i Bluefire".

Nu kan du börja att läsa på din iPad eller iPhone och det bästa av allt är...att allt är gratis.

7 kommentarer:

 1. Stort tack för tipset! Funkar utmärkt.
  /Henrik

  SvaraRadera
 2. Mycket bra instruktion. Tack för den! Nu lyckades jag äntligen komma igång med lån och läsning. Extra välkommet är att tonårssonen nu VILL läsa när boken finns i hans padda! Läsning blev coolt ...
  / Malin

  SvaraRadera
 3. Läsning är coolt med eller utan padda, om det nu är något som göra att man vill läsa så är alla medel tillåtna. Kul att guiden hjälpte.

  SvaraRadera
 4. Lysande! Himla bra!! Sker återlämningen med automatik när lånetiden är ute?

  // Anders

  SvaraRadera
 5. Ja, grymt! Tack för det!

  SvaraRadera
 6. Kan man synka ipaden med iphonen så jag kan läsa med båda.

  SvaraRadera