måndag 26 mars 2012

"Google Earth on steroids"

Tänk att se världen rotera och att man passerar över land efter land i realtid i en streamad tjänst. Du kan följa vår värld från ett perspektiv som få sett det. Detta kommer snart att vara möjligt via tjänsten UrtheCast som snart går in i beta-stadium och där inbjudna kan få ta del av detta. Det blir Google Earth+ med tanke på att Google Earth inte är realtid. Mer intressant blir det när kameran kommer att passera över ytor som är dolda på GOogle Earth, t.ex. områden i Nordkorea eller i Israel.

Det man gör är att man sätter HD-kameror på ISS-stationen  och följer stationen och besättningens resa runt jorden i en hastighet av 16 varv runt jorden per dygn (7.7 km/sek).

Det som skulle bli naturligt att sedan lägga in är olika Tweets och uppdateringar från andra sociala medier beroende på varifrån de sänts. Detta innebär att vi när rymdstationen streamar över Syrien så ökar antalet Tweets väsentligt. Detta är tjänster som jag är rädd för kommer att regleras ganska rejält då det finns politiska och ekonomiska intressen i att inte visa allting. Däremot kan en sån här tjänst vara helt suverän med tanke på skolan, detta är annat än jordgloben det.

Det är bara att gå in på UrtheCasts sida och anmäla att du vill vara med när tjänsten släpps.

Se informationsfilm nedan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar