fredag 29 oktober 2010

Offlinetillståndets välsignelse

I onsdagskväll återkom jag efter en veckas semester i totalt offlinetillstånd. Jag brukar försöka att bryta helt under åtminstone en vecka per år. Många i min omgivning tror inte att det är möjligt för mig att helt bryta all kommunikation men för mig har det blivit en viktig princip...att helt fokusera på där jag är och dem jag delar min samvaro med. Här innebär det även att jag stänger av min mobil och lever mer eller mindre i ett digitalasketiskt förhållande vilket får mig att fundera på asketism överhuvudtaget. Under alla tider har det funnits människor som frånvänt sig tidens trender och det vore inte otroligt om fler som jag kommer att göra dessa medvetna avbrott från digitalbruset. Kanske borde man satsa på att starta en retreatverksamhet för alla digitala slavar som inte själva klarar av att bryta och som behöver få kommunikationsvila, här finns pengar att göra.

Jag fann bara ett ställe där ordet digital ascetism(Bloggen Digital Acetism) dök upp och där läser jag följande i en övning:

Exercise yourself in Asceticism. As Digital Ascetic you spend consciously on occasion some time without any information and communication technologies. The enriching experience of abstinence changes perspectives and enhances the use of the information era achievements. (Digital Asceticism doesn’t mean to condemn communication technologies. Not at all.)

Min uppmaning till flera av er är...våga vara lite asketisk, det är en vila för själen. Trevlig helg!


torsdag 28 oktober 2010

Ny bok-Digital kompetens i undervisningen

Natur & Kultur har nyligen släppt Ulf Jämteruds bok Digital kompetens i undervisningen-Handbok för lärare i samhällsvetenskapliga ämnen. En läsvärd bok som dessutom innehåller många goda och matnyttiga tips för den som i högre grad vill nyttja IT i undervisningen. Som religionsvetare och filosof så är det trevligt att se att det är en bok inriktad mot samhällsvetenskapliga områden, detta behövs. Ulf tar upp många områden och bara för att nämna några; mobilt lärande och skolan, datorspel i skolan och plagieringsproblematiken. För egen del har jag blivit omnämnd några gånger i boken vilket är roligt, inte för att jag anser mig ha så mycket klokt att säga men ett citat vet jag att flera verksamma lärare säkerligen har svårt med angående mobilt lärande och skolan:
Om mina studenter tycker att det är mer intressant att knappa på sina mobiltelefon eller laptop istället för att lyssna på mitt föredrag, då är det jag som har problem. I så fall får jag skylla mig själv och jobba på att göra min undervisning mer intressant eller åtminstone relevant för mina århörare (citat sid. 49)
Jag har sagt ungefär detta vid några föreläsningar och vid ett tillfälle så fick jag till respons av en lärare som tände till på ovanstående följande: "Så Du menar att mina föreläsningar är tråkiga?". Den frågan sa mer om läraren än mitt uttalande anser jag.

Till boken har Ulf Jämterud också skapat en webbsida med länkar och annan information om boken, denna information nås på adressen digitalkompetens.nu .

fredag 22 oktober 2010

Surfa lugnt: Vuxna ska utbildas i ungas nätvardag

Enligt ett pressmeddelande från Newsdesk och tips från Johnny Lindqvist så läser jag om Surfa Lugnts satsning på att dela ut föreläsningsmaterial om barn och ungas nätvardag. Ett material som man är fri att använda på föräldramöten eller i andra sammanhang. Om det inte finns intresse att själv hålla ett föredrag kan det vara nog så intressant att ta del av materialet för egen bildning. Däremot var det ovanligt krångligt att komma åt själva Powerpointen som även den går att ladda ner.


torsdag 21 oktober 2010

Frågan om säkerhet är kanske snart inaktuell

Facebookapplikationer läcker som ett såll och den ständiga strömmen av illasinnad kod mm som drar över nätet som en farsot får oss som funderar över nätets utveckling att fundera lite. Ända sedan Facebook blev populär så har säkerhetsfrågorna ständigt varit aktuella, frågan är var vi är på väg? Min känsla är att många nu bara kapitulerar inför det faktum att hur man än gör på nätet så läcks det information om en själv. Om så är fallet så är det av oerhört intresse att se hur vi hanterar följande heliga områden som tidigare varit mycket privata för oss.

Personnummer: Tidigare var många mycket restriktiva med att lämna ut sitt personnummer, idag kräver mer eller mindre varannan sajt att man skall uppge sitt personnummer, inklusive de fyra sista siffrorna.
Partisympati: Vilket parti man röstar på har alltid varit en "hyschig" historia i Sverige. Det val som vi såg i år visade dock många gånger tydligt vilka partisympatier vänner på Facebook och Twitter hade. Kan det vara så att politisk tillhörighet blir tydligare på nätet?
"Jante-lagen": Tidigare så var vi rätt duktiga på att bevara våra framgångar och istället lyfta fram våra "lagom"-identiteter. På nätet sker det motsatta, att lyfta fram det vi är, vill bli eller har varit är något som är av stor vikt för många. Nätet handlar om att synas och kanske är det så att vi vågar synas mer just på grund av att vi inte behöver säga det ansikte mot ansikte? Att visa upp det man har i form av dyra saker eller dyra resor är ett sätt att helt frångå Jante-lagen. Jante-lagen ersätts av Etnaj-lagen, dvs Jantes motsats.
Lösenord: Tydligen är det inte så svårt att få reda på någon annans lösenord, ibland kan det räcka med att erbjuda en chokladkaka för att få det. Något som tidigare inte var tänkbart. Och om vi tänker till...hur många enkla lösenord har vi inte?

I vilket fall, vi står inför många förändringar, nätet förändrar oss och bristerna gör oss kanske mer mänskliga. Bristerna på nätet hjälper oss på gott och ont.

onsdag 20 oktober 2010

Första rapporten om små barns medievardag

I går släppte Medierådet rapporten Småungar & medier- Fakta om små barns användning och upplevelser av medier. Alla vi som just genomgått eller befinner oss i närheten av små barn känner nog igen sig en del i rapporten och vi ser hur riktigt små barn på kort tid lär sig att navigera vant vid datorn. Det som är av intresse i studien är det att fler föräldrar numera är positiva till barnens datoranvändande, åtminstone mer positiva för några år sedan då datorerna på något sätt blev det onda materialiserat. Givetvis är spel det mest intressant för små barn men rätt snart verkar de hitta in till Youtube mm, detta tror jag kommer att bli ännu enklare för barn att nå nu när pekplattor såsom iPad m.fl gör sitt stora insteg. Jag noterar själv att min 5-åring vant rör sig på iPaden och hittar enkelt in på Youtube och andra webbplatser. Detta beror på att man i läsplattorna inte behöver slå in några adresser utan man pekar bara på det man vill se eller göra. Datorer är inte intuitiva med krångliga adresser, vi är nu på väg över till nya enklare verktyg, frågan är då om våra små barns medievardag kommer att förändras ännu mer?


tisdag 19 oktober 2010

Positionering i Google


Google annonserar att det nu är möjligt att få sina sökträffar kopplad till var man är någonstans. Detta innebär alltså att om du är inloggad via deras Google Latitude positioneringstjänst så kommer sökresultaten även att resultera i att du får geografiska träffar på det du söker. Det innebär att om du söker på ordet Pizza så får du upp närmsta Pizzeria. En naturlig och väntat utveckling. Nu handlar det först och främst om olika företag som dyker upp men det skulle lika gärna kunna vara en person, åtminstone rent tekniskt är det möjligt. Det skulle kunna innebära att om jag söker på Micke Gunnarsson så kan Google identifera närmsta Micke Gunnarsson. Detta är klart på gränsen för vad som är önskvärt men en inte otrolig utveckling. Tidigare fanns dessa personsöktjänster endast i speciella tjänster som erbjöd just detta, nu kommer det i Google och snart även i Facebook. Jag testade Places funktionen häromveckan i München och det var lätt att ta reda på var närmsta restaurang fanns via Facebook, smidigt och träffande. Frågan är var träffen handlar om? Handlar den nu istället mer om mig än de träffar jag får på min sökning?

Mer om Googles positioneringstjänst här. Tjänsten rullas nu ut i 40 länder under de närmsta dagarna.

Just spotted -premiär idag

En ny sajt lanseras officiellt idag (tisdag). Kändis(stalking)sajten går under namnet Just Spotted är har till syfte att uppdatera kända personers geografiska plats vilket innebär att är man någorlunda sånär känd så kan ens vistelse på någon sylta resultera i att hela världen känner till det (för egen del känner jag mig inte just i blickfånget för denna tjänst). VDn för Just Spotted, A.J Asver, menar att informationen redan finns ute så detta är inget speciellt, allt enligt DN söndag. Informationen om kändisarna kommer från informationsströmmen i Twitter och genom att analysera de 50 miljonerna inlägg per dag så skall man kunna identifiera var kändisarna rör sig. Ni ser klart problemet med detta, dels kommer säkert kändisar att finnas på flera platser samtidigt och det är inte ens säkert att det finns någon kändis på någon av dessa platser, kanske bara någon okänd namne som också nyttjar Twitter. Möjligheterna är många men givetvis kommer Just Spotted att få sitt lystmäte tillgodosett med tanke på all den hysteri som allt som oftast upptar människors intressen.

Värt att notera är att Twitter tydligen dragit sig ur ett samarbete med Just Spotted vilket kanske är en signal om den etiska problematik som finns i tjänster som denna?


måndag 18 oktober 2010

SMS i mängder

Nielsen som undersöker trender inom marknadsföring skriver på sin amerikanska blogg nielsenwire om hur tonåringar nyttjar SMS. Det är enligt rapporten U.S Teen Mobile Report: Calling Yesterday, Texting Today, Using Apps Tomorrow rätt stor aktivitet inte minst hos tjejer som nyttjar SMS. Målgruppen tjejer 13-17 år sänder flest SMS än någon annan målgrupp. Under kvartalet april-juni i år så fann man att i genomsnitt sänder och mottager denna målgrupp i genomsnitt 4050 SMS per månad. Motsvarande för samma åldersgrupp men för killar så är genomsnittet 2539 SMS per månad.

Jag ser fram mot att se de svenska förhållandena om det nu är någon sådan undersökning på gång.




U.S. Teen Mobile Report: Calling Yesterday, Texting Today, Using Apps Tomorrow

fredag 15 oktober 2010

Fredagskul: Smartphones och mobiler i allmänhet

Satt i går på ett Apple-seminarium i München angående iTunes U, där inleddes raddan av föredragare med en kort men snabb (amerikansk) dragning om mobilernas utveckling. Idag finns det tydligen 5 miljarder aktiva mobiler i världen vilket innebär att 80% av världens befolkning idag har en telefon som visserligen alla inte är smartphones men det går att ringa och sms:a med dem. Nu sprids de smarta telefonerna mycket snabbt och vi kan väl ibland fundera över vilken målgruppen är, råkade i samband med funderingarna kring detta halka in på denna underbara film som får runda av arbetsveckan. Vi hörs i nästa vecka...eller kanske tidigare än så :-)

Fredagskul: Smartphones och mobiler i allmänhet

Satt i går på ett Apple-seminarium i München angående iTunes U, där inleddes raddan av föredragare med en kort men snabb (amerikansk) dragning om mobilernas utveckling. Idag finns det tydligen 5 miljarder aktiva mobiler i världen vilket innebär att 80% av världens befolkning idag har en telefon som visserligen alla inte är smartphones men det går att ringa och sms:a med dem. Nu sprids de smarta telefonerna mycket snabbt och vi kan väl ibland fundera över vilken målgruppen är, råkade i samband med funderingarna kring detta halka in på denna underbara film som får runda av arbetsveckan. Vi hörs i nästa vecka...eller kanske tidigare än så :-)

onsdag 13 oktober 2010

iTunesU och München

Åker idag till München för en kortkonferens om iTunes University (iTunesU) där universitet från hela Europa kommer för att diskutera samt lyssna till andra lärosäten som nu finns på iTunesU. Det ser jag fram mot. Det finns givetvis en app både för iPad och iPhone att ladda ner inför konferensen och när jag ser hur appen fungerar på iPaden så ser jag att detta är framtiden, slut på alla papper och kartor...allt finns i denna snygga men enkla app. Om vi då ser hur man så enkelt kan nyttja den för en konferens, vad skulle man då inte kunna göra inom utbildning i stort...tanken svindlar. Jag ser verkligen fram mot att få se vad Apple kommer att visa upp imorgon (alla på konferensen få låna en iPad under hela konferensen..smart och smidigt). Är det dags för de papperslösa konferenserna snart? Bilden nedan i detta inlägg är från appen. Twitterströmmen från konferensen följs via #itunesuconf2010




Update 2010: We No Longer Live In Actual Countries But Digital Ones

Flera av oss kommer säkert ihåg Randall Monroes intressanta illustration från 2007 av nätets sociala sfärer i form av en världskarta. Det var för tre år sedan och mycket har hänt sedan dess, därför är det med stor nyfikenhet jag studerar den nya sociala världskartan med Monroes citat från 2007 i bakhuvudet:

“I’m waiting for the day when, if you tell someone ‘I’m from the internet’ instead of laughing they just ask, ‘Oh what part?’

Vi är inte där ännu och frågan är om vi kommer att benämna det som att vi kommer från internet, problemet med meningen ovan är att man blandar ihop geografiska platser med något som saknar geografi. Så svaret på frågan var du kommer ifrån handlar om något annat. I vilket fall...kartan har väsentligt förändrats och kommer att förändras lika snabbt framgent också. Nu finns en karta för år 2010 och den ser mycket annorlunda ut. Vi kommer få en del länder som inte finns kvar eller som gått samman med andra, vi kommer dessutom få nya nationer som totalt skiljer sig från de tidigare. Vi såg ju ett större land i Sverige att med åren bara minska och minska för att sedan totalt dö...Lunarstorm.

Jag tycker att denna utveckling är mycket intressant att studera i jämförelse med vår världskarta (den som finns i kartboken, eller den som jordgloben ger uttryck för...men som aldrig är helt korrekt) som även den ändrar sig över tid.

2007 var de mest framträdande länderna i Monroes karta Myspace, Friendster, AOL, Live Journal och Xanga, år 2010? Facebook, Twitter, Youtube, Skype, Farmville för att nämna några. Den nya kartan återfinns här (det är en STOOR bild)

måndag 11 oktober 2010

Ny rapport från om onlinespel som sociala mötesplatser-Medierådet

Idag har en ny rapport från Medierådet släppts. Det är Jonas Linderoth och Camilla Olsson som författat: Världen som spelplan - gränsöverskridande i onlinespelkulturen Vi kan läsa följande i informationen om rapporten.

- Rapporten visar att digitala spel online är sociala mötesplatser där spelare från hela världen möts och spelar tillsammans, säger Ann Katrin Agebäck, kanslichef på Medierådet. Ofta är den sociala aspekten i spelen central för spelarna, vilket är okänt för många.

Ta del av hela rapporten här.

Mobbning på nätet-allt skall ses utifrån sin helhet

En något gammal nyhet men dock viktigt att komma ihåg är att visserligen har vi möjlighet att mobba via nätet men fortfarande så är mobbning som vi alla känner till offline fortfarande ett större problem. Pew Internet an American Life Project visade i sin intervjustudie om Cyberbullying att 13% av de mobbade blev det online, men den stora andelen mobbning (31% av de tillfrågade eleverna) skedde offline. I de studier jag har tagit del av i Svenska förhållanden så har det handlar om att ca. 10% av eleverna mobbas online, däremot saknas oftast jämförande statistik för offlineförhållandena. Däremot är det en oklar gräns mellan online och offline skulle jag vilja påstå...vi kan inte särskilja dessa former av mobbning då mobbning är alltid mobbning är alltid mobbning. Den lärdom vi kan dra av alla dessa studier är att vi aldrig kan bli av med mobbning förrän vi blir av med det helt och hållet, vi kan inte skilja mellan offline eller online och vi kan inte låta nätet få klä skott för mobbningen, det som skall hanteras är mobbarna, inte mediet.

Ta del av rapporten i light-version nedan:



fredag 8 oktober 2010

Fredagsskoj: 10 saker att göra när Gmail är nere

  1. Panik!
  2. Kolla andra Google tjänster. Sökfunktionen är uppe, Google Doks ligger nere, Blogger funkar, Buzz...använder man inte ändå. Resultat...PANIK
  3. Dela denna information via gmail i ett desperat försök att meddela dig.. Ok, via Google Talk istället...tusan, ligger nere. Ok, Via Twitter! 1014 meddelanden citerade under den senaste timmen som gmail legat nere... http://twitterfall.com/Gmail
  4. Kolla var 3e minut och kolla även att modemet funkar som det ska.
  5. Lyft på några kablar...kanske någon av dessa har hand om Gmail.
  6. Acceptera att gmail verkligen ligger nere, försök att komma ihåg någon domänadress som är värd att besöka. Läs något oläst.
  7. Spela tetris
  8. Berätta på Facebook att du inte når gmail
  9. Blogga om det
  10. Sänd bloggposten på Twitter (som om Twitterfolket inte skulle känna till det.)

onsdag 6 oktober 2010

Instant är buzz-ordet denna vecka

Instant har blivit ett populärt ord, inte minst när Google för en tid sedan införde Google Instant (Google Instant funkar inte ännu i Sverige men fungerar om du ställer om till engelsk sökning i Google), för någon dag sedan införde LinkedIn en liknande funktion under namnet...ja, just det..INstant. Information skall komma direkt och nu kommer den alltså lika fort som du kan skriva...frågan är om det kan gå snabbare? I Twitterflödet noterade jag följande:

Google=what happened yesterday,
Twitter=what is happening now,
Recorded Future=what will happen tomorrow http://ht.ly/2OULo

Recorded future är ett försök till att få oss som vill delta i de sociala flödena att utifrån befintlig information kunna sluta sig till vad som kommer att hända framgent, visserligen handlar det oftast om ekonomiska eller PR men tjänsten vill få oss att tro att den kan förutspå/se många olika områden. Det hela baseras på information i olika sociala medier alltså och jag förstår poängen med detta, snarare handlar det om en sorts trendanalys baserat på hur många gånger ett ord dyker upp i olika medier eller geografiska sammanhang.

Det går att skriva mycket om recorded future men mer intressant är att se de bakomliggande behoven av att få information så snabbt. Google Instants söksystem gör oss mer effektiva, vi kommer i högre grad undvika felaktiga sökningar pga stavfel men vi kanske samtidigt blir mer styrda i våra sökningar, dvs. vi följer förslagen snarare än att tänka över vad vi egentligen söker efter. Sökförslagen baseras även de på trender inom sökningar och risken finns att vi smalnar in inom vissa områden istället för att vidga våra sinnen. Google Instant är en del i en allt mer ordnad form av sökning men även en funktion som slutligen kanske kommer att göra oss visserligen mer effektiva men i slutändan kanske vi blir effektiva men ineffektiva då vi inte finner rätt, vi finner endast mängden och inte det unika.

Det finns en poäng med att brygga kaffet...kanske inte främst för smakens skull utan för tiden det tar att färdigställa den. Jag förstår nu varför jag aldrig gillat instant coffee.


Nu skall det bli möjligt att ladda ned sin information från Facebook


Något som länge har efterfrågats är möjligheten att i Facebook kunna ladda ned sitt innehåll till sin dator, något som man kanske vill göra innan man avslutar sitt konto eller bara för att göra en egen backup för eventuella problem som Facebook kanske kan få. Facebooks Marc Zuckerberg säger:

“People own and have control over all info they put into Facebook and “Download Your Information” enables people to take stuff with them,”

Funktionen för att kunna göra detta rullas ut just nu men det kan ta ett tag innan det slår igenom hos alla. När det kommer till Sverige så skall det vara så enkelt att ladda ned som filmen nedan visar:

ÖMSESIDIG FÖRSTÅELSE? Internet, språklig kompetens och teknikförståelse i skola

Har som snabbast skummat igenom dokumentet ÖMSESIDIG FÖRSTÅELSE? Internet, språklig kompetens och teknikförståelse i skola som är författat av Stefan Pålsson och Per Johansson (Infontology). Det är en intressant läsning och jag gillar inte minst Stefan Pålssons inledande utblick över olika nationella såväl som internationella utvecklingsprojekt med fokus på IT i skolan.

För den som är det minsta intresserad av skolutveckling och/eller IT skall läsa detta.

Stort tack till författarna som delar med sig av sina kunskaper.

Kobra om Google

Igår hade SVTs program Kobra säsongsstart och inledde med ett program som handlade om Google och deras problematik vad gäller integritet kontra öppenhet och vilken makt Google har. Reportaget var sevärt och manar till eftertanke, dock börjar man känna igen den amerikanska dokumentärstilen som stundom handlar mer om form än innehåll, men det är kanske bara jag som funderar över sådana triviala detaljer.

Gårdagens Kobra på SVT Play kan man se fram till den 5 november.

tisdag 5 oktober 2010

Fokus på IT i skolan hamnar allt som oftast fel

När jag blir tillfrågad om att komma och föreläsa på skolor så är det oftast (inte alltid) utifrån samma frågeställning, IT har blivit ett problem och vad ska vi göra. Allt som oftast handlar IT i skolan om just denna fråga...problemen. Istället borde det samtalas mer om uppväxtvillkor och vad som håller på att hända i vårt samhälle, att införa sociala medier men med en klok strategi istället för att yrvaket lyssna till alla som vill förändra allt snabbt och (o)pedagogiskt. Mycket kan vi göra och vi måste kanske fundera över följande:

  • Sociala Medier kommer inte att försvinna, tvärtom, vi kommer att se mer av dessa. Bland tonåringar så har en stor del åtminstone en social profil.
  • Vi kan också sluta oss till att när barn är engagerade, då lär de sig bättre. Genom att nyttja nätet, bygga nya spännande nätverk och träna sina färdigheter så kommer lärandet i skolan att definitivt att vara relevant för eleverna, för de inser att det handlar om dem.
  • Ersätt skolans "pedagogiska datorläromedel" (om inte särskilda skäl finns till varför de nyttjas) med social utbildning, en undersökning Nielsen Online från USA visar att 63% av barn mellan 2-11 år ökade sin verksamhet online under de senaste fem åren. Detta är bara början och skolan måste fundera över hur den skall hantera "molnet" och alla de tjänster som vi nu flyttar ut. Här saknas helt strategier från skolan men det finns stora medel att spara in.
  • Sociala medier uppmuntrar till interaktation och kommunikation istället för att man som enskild elev skall sitta och "klicka".
  • Mobiltelefonen är inte skolans fiende, rätt använd så kan den bli skolans bäste vän.

måndag 4 oktober 2010

Musik blir bara bättre av att vara på nätet

Kan inte låta bli att tipsa om Playlistnow.fm och deras strömmande musiktjänst. Playlistnow.fm tar musiken till nästa nivå där jag som sitter och t.ex. jobbar bara behöver att uppdatera min status på Playlistnow.fm för att sedan få musik som baseras på sådant som andra lyssnar till när de jobbar. Mycket roligt då man nu får man ännu fler nya musikintryck och när man sedan åker hem och chillosoferar lite i soffan så är det bara fylla i statusen igen "I am chilling" och sedan börjar musikupplevelsen. Visst går det att koppla Playlistnow.fm till Facebook och Twitter, du trodde väl inget annat. Sök upp mitt användarnamn om du finns med på Playlistnow.fm: svärdhagen

När ska politikerna förstå...

...att satsa på skolan? Ingen betvivlar det faktum att en satsning på skolan skapar goda förutsättningar för de enskilda eleverna och deras framtid såväl ger ett bättre samhälle. Trots att man vet allt detta så är det så få som verkligen arbetar för att driva igenom sina kvalitetsambitioner för att skapa just denna skola. Jag vet att jag själv inte skulle bli särskilt långvarig på en skolchefspost för jag skulle helt enkelt övertrassera budgeten gång på gång med den tydliga ståndpunkten...kvaliteten kräver det, personalen kräver det och inte minst eleverna kräver det. Sedan skulle jag med en dåres envishet ständigt påminna politikerna att de begår tjänstefel om de inte satsar på skolan...men så är jag inte chef heller på någon skola (och chanserna minskar nog drastiskt med ett sådant här inlägg). Men jag skulle nog inte ge upp ändå och om inte medlen skulle komma från kommunerna så finns det andra sätt.

Jag tror att allt hänger ihop...om vi inte själva får en utmaning som i det närmsta är omöjlig att genomföra istället för att in i tjänster där ramarna är satta och skolchefen mer eller mindre tillsätts för att fungera som klagomur, så kommer inget heller att hända. Om inte storverk sker i skolan kommer storverk att utebli, en taftologi, jag vet men jag efterfrågar det uppenbara och det nödvändiga, så enkelt är det.

Jag vill ha dessa utmaningar för jag vill se våra elever få en god utbildning, skapa en miljö där barnens självkänsla stärks och där respekten finns i alla led. Den respekten kommer inte med skitiga toaletter, stressade lärare, halvdana satsningar utan det hela hänger ihop. Vi skulle aldrig acceptera den miljö som våra barn vistas i dagligen, men tydligen tycker alla vuxna att det är OK. Hur länge till ska detta få pågå?

söndag 3 oktober 2010

Ska du registrera en domän är det läge nu

Måste bara tipsa om den enorma rean på domäner som just nu pågår pga ökad konkurrens, har du funderat på att registrera någon tidigare så är det dags att slå till. Du kan till och med få domäner gratis.

Se bara nedan:

99 öre för .se-domäner hos City Network
10 kronor för .se-domäner hos Loopia
10000 gratis domäner hos Binero

fredag 1 oktober 2010

Fredagsskoj - Sociala medier har gjort oss effektiva

Det finns ju bara fördelar med sociala medier, vi kan nå varandra omgående och vi blir bara mer effektiva: