fredag 28 januari 2011

Whats going on?


Jag kan inte låta bli att fascineras av världen när man ser den utifrån olika perspektiv. Idag kan vi få en överblick över vad som pågår utifrån olika perspektiv. Att kunna se exakt vilka plan som är uppe i luften just nu är något som verkligen fångar en i Flightradar24.com, eller att få ta del av många av oroshärdarna ute i världen i Whats going on everywhere just nu är även det något som bara får en att vilja veta mer.


Genom att kunna visualisera världen och ge realtidsinformation så blir världen inte bara med förståelig utan också gripbar. Vi kan genom dessa tjänster skapa förståelse hos våra unga för hur det globala samhället ser ut och vad vi kanske måste göra för att förändra det som inte alltid är så bra.

Jag vet att vi kommer att se än mer detaljerade tjänster som kanske t.o.m positionerar och visualiserar varje bil eller hur mycket och vad som exporteras mellan olika länder. All denna information är mycket spännande och viktig.

Bara en sådan tjänst som Newspapermap där vi kan se vilka tidningar i världen som tillgängliga online är oerhört intressant. Jag kan lova att det finns en hel tidningar att välja mellan. Faktum är väl att allt är så otroligt intressant så jag kan inte säga annat än att...vilka fantastiska möjligheter vi har idag, vilka möjligheter för skolan...kanske dags att nyttja dem lite mer :-)

En sista sida att slänga ett öga på är Mashable senaste bild över hur mycket informations som delas på nätet idag. Se The Staggering Size of the Internet.

Lägg gärna in några kommenterar och länka till fler sidor som visar världen utifrån olika perspektiv.