måndag 4 april 2011

Birth or Not-Help us Decide, a Real Abortion Vote

Så var omröstningen avklarad för paret som startade en blogg för att se vad allmänheten hade för synpunkter vad gäller deras ofödde barn. Skulle de göra abort eller skulle de behålla barnet? Varför inte låta allmänheten avgöra det hela. Gensvaret blev stort där hela 1.5 miljoner (77.63%) ansåg att de skulle genomföra en abort medan resterande dryga 22% ansåg att paret skulle behålla barnet. Ett ofött barns liv ligger i händerna på personer som röstar. En Big Brother omröstning där en individ kanske blir utröstad redan innan det fått möjlighet att komma ut för att andas luft.

Frågan debatterades stort i USA och blev en strid om Pro-Life kontra den enskilda individens rätt att bestämma över sin kropp. Paret förundrades över det stora antal som ansåg att de skulle genomföra abort men i senaste blogginlägget så hade paret valt att behålla barnet ändå, röstningen till trots.

I ljuset av alla såpor där den ene eller den andre röstas ut av grumliga skäl så är detta rätt så intressant, inte minst när folk får chansen att vara med i att avgöra något så viktigt som ett nytt liv. Här finns mycket att diskutera inte minst med elever i skolan vad gäller möjligheten till att bestämma, rösta och välja bort.

Kanske borde jag nämna att allt detta är en bluff (hoax) och att detta initiativ är ett direkt inspel från den kristna högern i USA. Detta är bara ännu en i raden av s.k. chock-bluffar som passerat under åren. Se fler på Museum of Hoaxes. Och visst funkar det, det är inte mycket skrivet om detta i Sverige men en blogg tar upp detta och av kommentarerna att döma så finns det åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar