måndag 30 maj 2011

Lite mer socialt kan det klart bli

Ni har sett andra och säkert själva taggat någon person i Facebook eller själva blivit taggade (dvs. att ditt ansikte har kopplats samman med ditt namn, eller kanske har ditt namn i olyckliga fall blivit kopplade till fel person, har hänt mig i alla fall). Men visst borde man kunna tagga mer och kanske också under friare former. Detta har man på Thinglink funderat på och utvecklat en funktion som man kan lägga in i sin blogg. Detta innebär att du kan tagga en bild och de föremål som finns på den såväl som att andra också kan få tagga bilder på din blogg.

Hur kul kan det vara kan man fråga sig...för egen del ser jag många inte minst pedagogiska möjligheter här och frågan om kollaborativt lärande tar sig nya dimensioner.

Nedan har jag en bild på en cykel...kanske inte så spännande i sig men vi har möjlighet att fylla bilden med så mycket mer information där vi annars varit tvungna att beskriva en bild med text eller pilar för att få det hela mer begripligt. Ni får gärna själva fylla bilden med information...välkomna.


En sak är synd bara, och det är att man är tvungen att publicera sitt blogginlägg innan man kan börja att tagga bilden.