fredag 12 augusti 2011

Google+ växer snabbt och är intressant

 Google+ växer snabbt både till antal funktioner såväl som användare. Det kommer nya funktioner i strid ström och snart också en avdelning för spel. För egen del  så funderar jag mycket över kreativa lärmiljöer och jag ser att Google+ faktiskt utvecklas till att bli något mycket intressant i förhållande till traditionella LMS som t.ex. Fronter, Ping Pong eller It´s Learning. Jag har vid flera tillfällen skrivit om LMS i denna blogg (se t.ex. Sociala Medier och skolan-nu blir det fart på debatten och Virtuella skrivbord-virtuella lärmiljöer?). Jag håller just nu på att göra en sammanställning över traditionella lärplattformar i relation till G+ och ser att vi finner nya möjligheter med ett verktyg som faktiskt är socialt. Dessutom att det med stor enkelhet är möjligt att skapa en videokonferens (hangout) med uppemot 10 stycken användare samtidigt är inte dumt.

Nu är det samtidigt inte så enkelt att hoppa över till t.ex. G+ med tanke på inte minst elevernas integritet. Det finns t.ex. fall i Sverige där man valt att anmäla t.ex. Göteborgs Universitet för att man nyttjar Gmail som e-postlösning för alla anställda och studenter. Detta innebär å andra sidan att information som berör universitet och som är en myndighet lagras utanför EU, dvs s.k. tredje-land (se Techrisk), detta måste man vara medveten om oavsett man nyttjar ett LMS som har sina servrar i tredje land eller köper in en e-posttjänst från t.ex. Microsoft.

Om vi lämnar juridiken och återgår till G+ så tror jag att G+ är ett bättre alternativ till Facebook, inte minst då det är lättare att styra vilka som ska få se informationen eller inte. Det är även därför jag vill ge en kurs i G+ för det bästa sättet att utvärdera möjligheterna är att testa dem till max...hoppas att du vill hänga på (se: ny kurs till hösten på G+)

Avslutar med G+ anthem:

2 kommentarer:

  1. När tror du kursen på G+ drar igång?

    SvaraRadera
  2. Det tog lite längre att planera än vad jag räknade med men snart, inom någon eller några veckor.

    SvaraRadera