måndag 7 mars 2011

Pimp Your Spotify

Detta är ett inlägg som nog måste klassas ligga rätt högt på nördskalan men jag kan inte låta bli. Många har redan Spotify och kan mer eller mindre inte leva utan denna möjlighet, nu finns också Wimp som ett alternativ till Spotify och det är bra, konkurrens är helt enkelt bra. Men i och med att Spotify har funnits så länge så finns det också fler saker att kunna lägga till denna tjänst, jag tänkte lägga upp några tips för att "pimpa upp" Spotify.

ListDJ (Mac och PC)
Många som lyssnar till musik vill också kunna läsa texterna och flera gör som jag tidigare gjort, Googlar på nätet efter lyrics. Enklare är att installera programmet ListDJ som lägger en transparent text över själva Spotify där texten till låten (i 9 fall av 10 finns texten att finna) synliggörs. Även Lyrify och Lyricsspot gör samma sak men inte lika bra enligt min mening.

Vad kan man säga annat än: Fiffigt!

Spotify 2 Skype (Endast PC)
För er som nyttjar Skype mycket kan det vara kul att visa andra vilka låtar som du lyssnar till just nu, detta fixar Spotify2Skype enkelt.


Spotify Search 0.5.2 för Firefox (Mac och PC)

Detta är ett tillägg till Firefox för att enkelt göra sökningar direkt från webbsidor i Spotify. Det innebär att om du läser om en artist så kan du bara klicka på namnet eller låten så söker man direkt i Spotify. Enkelt och snabbt. För fler add-ons för Firefox och Spotify, se denna länk.

Spotify add-ons för Google Chrome finns här.


&
Detta är tjänster som bygger på vad som spelas i radiokanaler, på så sätt kan den som önskar alltid vara uppdaterad på det allra senaste inom ny musik och populärmusik. Genom att välja de radiokanaler som du gillar kan du generera egna spellistor utifrån det som spelas på kanalerna. Enkelt och fiffigt.

Mer info om dessa tjänster på Bloggen Spotifylistor som jag tackar för.


Lite av samma stil som ovan ser vi i Spotibot som låter dig att hitta musik som du troligtvis gillar. Det går till som så att man Twittrar till spotibot i stil @spotibot similar to (artist) och får därefter svar inom några minuter. Låter krångligt men det är det inte.

Random Spotify (Mac & PC)

Visst blir man less ibland på sina gamla spellistor och vet inte riktigt hur man ska komma över ny musik. Visserligen finns det en mängd sajter på nätet som delar med sig av spellistor men även dem kan man fastna i. Ett annat förslag är att gå på slumpen vilket den enkla sidan Random Spotify gör.

Annars finns följande förslag på Spotifylistor
För den som vill ändra en del i Spotify så kan man köra SpotifyTweaks som gör just det som namnet antyder, Tweakar/ändrar Spotify så att du kanske får en ny sökfunktion eller kan använda kortkomandon för att ändra låt mm.

Slutligen en liten enklare adress för de som vill dela med sig av låtar eller album i Spotify, vi har sett de krångliga adresserna som Spotify skapar, med Cleanify så blir det helt enkelt...enklare. Min favoritlåt är fortfarande denna: http://cleanify.net/play/track/prince-the-revolution/purple-rain (och då ser ni på en gång om det är någon idé att klicka på den eller ej då ni ser artist och namn på låten)

Om ni har fler bra tips på Spotify så är det bara att kommentera...välkommen!